VIDEO GAMES MUSIC

FOR HARP AND MARIMBA

Marc Timón

Durada: 6 min aprox.

Suite en 4 moviments:

1. “Super Mario Gros vs Sonic Reloaded”

2. “Donkey Kong plays Tetris in the Caribbean”

3. “When Lemmings didn’t want to die…”

4. “Angry Birds hate Candy Crush Saga

“Compondre música sempre és especial, però encara ho és més quan ho pots fer per a una formació tan única com és la combinació d’arpa i marimba. Conjugar-los plegats significa obrir-se a un món tímbric altament seductor, de dos instruments que tenen fisiologies molt allunyades però que sumats ofereixen colors sorprenents. Si a això li afegim l’extrema compenetració de l’Esther i en Ferran i la seva vàlua incontestable com a solistes, el resultat és la sublimació d’una música de cambra amb un enorme camp per recórrer. “Video Games for Harp and Marimba” és una peça que en quatre moviments breus evoca l’imaginari de grans personatges del món de les videoconsoles, fent un homenatge sui generis a les bandes sonores del seu gènere. A partir d’un llenguatge molt eclèctic entre els quatre fragments, la voluntat és la de forçar les capacitats expressives i rítmiques d’arpa i marimba, combinant-ne les parts solistes i d’acompanyament, per estones buscant el vertigen i el caos i per d’altres recorrent a la curiosa dolçor que conformen les veus d’aquests dos instruments quan s’abracen.”

Marc Timón

01_Mario_vs_Sonic_Title

donkey-kong-tetris

lemmings_dhtml

angry-bird